Voor dit smakelijke hoofdgerecht is pannenkoeken bakken noodzakelijk om van tevoren te doen. Doe dit daarom volgens één van de manieren van de link. TIP, open de link met rechtermuisklik zodat u hem in een nieuw tabblad kan openen.
Ingrediënten:
- een pak kant en klare pannenkoeken / een pannenkoekenmix / de ingrediënten om zelf pannenkoeken te bakken (zoals beschreven bij pannenkoeken bakken)
- Een zakje of pakje met amandelschaafsel
- Amandelspijs, pakje of zakje met 100 gram.
- Eetlepels sinaasappelsap, 3 of 4.
- 2 peren
Hoe maak je amandelperenpannenkoeken?
- Het is handig als je al klaar bent met de pannenkoeken bakken voordat je hieraan begint. Houd ze wel goed warm.
- Ook een van de voorbereidingen: snijd de peren in blokjes. Vergeet niet om het (kleine) klokhuis en eventuele pitten te verwijderen.
- Breng het amandelschaafsel in een koekenpan en rooster het.
- Open het pakje of zakje met amandelschijf, en meng het met sinaasappelsap.
- Neem een warme pannenkoek en verdeel het mengsel van amandelspijs en sinaasappelsap over de pannenkoek.
- Leg de in stukjes gesneden peren op de pannenkoeken.
- Bestrooi je pannenkoeken (met het amandelspijsmengsel en de peren) met een deel van het amandelschaafsel.
- Rol de pannenkoeken met het mengsel op en strooi het overige deel van het amandelschaafsel er overheen.
- De amandelperenpannenkoek is klaar. Er kan gegeten worden.