Dit recept van Amerikaanse pannenkoeken kan bereid worden in 20 minuten. Het zijn kleinere pannenkoeken dan Nederlanders gewend zijn, ze zijn ook luchtiger en dikker dan onze pannekoeken.
Ingrediënten
De ingrediënten voor 4 personen zijn als volgt:
- ongeveer 400 milliliter melk
- ongeveer 300 gram bloem
- genoeg olie of boter
- 2 eieren
- 20 gram bakpoeder
- 2 eetlepels suiker
- een snufje zout
Hoe maak je Amerikaanse pannenkoeken?
- Gooi alle bloem in de kom en giet hier een deel van de melk langzaam bij. Roer het mengsel.
- Doe de eieren erbij, en giet vervolgens de rest van de melk er langzaam bij. Blijf in de tussentijd het beslag mixen met een mixer. Zorg ervoor dat het beslag uiteindelijk zo stroperig wordt als dikke yoghurt.
- Voeg tenslotte een snufje zout toe aan het beslag.
- Als het beslag klaar is, kun je de koekenpannen op het vuur zetten. Doe een beetje olie of boter in de pannen.
- Gooi steeds een beetje beslag in de koekenpan(nen). Als er bubbels van het beslag aan de oppervlakte verschijnen, dan kun je de pannenkoek omdraaien. Bak de pannenkoeken totdat ze lichtbruin zijn.
- Is het beslag op? Dan kunnen de pannenkoeken geserveerd worden. Je kunt een beetje maple syrup toevoegen, dat past goed bij deze pannenkoeken.
- Er kan gegeten worden!