Homepage

Hartige pannenkoeken

Je kunt grofweg 2 typen pannenkoeken onderscheiden. Zoete pannenkoeken en hartige pannenkoeken. Zoete pannenkoeken kun je maken met bijvoorbeeld stroop, poedersuiker of chocoladepasta. Voor zoete pannenkoeken hoef je enkel pannenkoeken te bakken, het zoete spul kun je er later opgooien.

Zoete pannenkoeken versus hartige pannenkoeken

Hartige pannenkoeken vergen meer voorbereiding. Je hebt hier ook beslag voor nodig, maar je maakt vaak iets anders om erbij te doen. Champignons bijvoorbeeld, of spek. Hartige pannenkoeken kun je zo uitgebreid maken als je wilt. Je kunt kaaspannenkoeken maken, hiervoor heb je naast pannenkoeken enkel kaas nodig. Je kunt ook prei/zalm pannenkoeken maken, wat ongetwijfeld meer tijd kost om te maken.

Relatief simpele hartige pannenkoeken:

Appelpannenkoeken

Kaaspannenkoeken

Spekpannenkoeken

Uitgebreidere hartige pannenkoeken:

Amandelperenpannenkoeken

Champignonmengselpannenkoeken met salade

Gehaktpannenkoeken met champignons

Prei/zalm pannenkoeken