Dit hoofdgerecht met pannenkoeken is vegetarisch, bedoeld voor 4 personen en gemaakt in circa20 minuten. Het bevat per persoon 590kcal. (eiwitten: 11 gram, vetten: 40 gram, koolhydraten: 47gram).

Ingrediënten:

  • een aantal eetlepels vloeibare margarine voor in de pan
  • een ui
  • 400 gram champignons
  • een pot boursin cuisine
  • een zak eikenbladslamelange van 100 gram / of een andere zak bladsla van 100 gram
  • 2 peren
  • 4 eetlepels honing/mosterd-dressing
  • een pak kant en klare pannenkoeken / een pannenkoekenmix / de ingrediënten om zelf pannenkoeken te bakken

Hoe maak je pannenkoeken met champignonmengsel en salade?

Let van tevoren goed op of je de pannenkoeken zelf gaat bakken, of voor een pak kant en klare pannenkoek kiest. Dit is belangrijk bij stap 7, aangezien pannenkoeken zelf bakken meer tijd kost, en dus dan eerder gedaan moet worden.

  1. Pel en snipper de ui.
  2. Borstel de champignons schoon zodat alle aarde eraf is, snij de champignons in niet te kleine partjes.
  3. Verhit de gepelde en gesnipperde uien in een braadpan met margarine, circa 2 minuten
  4. Voeg de champignons toe, laat deze 4 minuten meebakken.
  5. Roer de boursin door de champignons, laat het boursin enkele minuten meewarmen met de rest van het mengsel.
  6. Was de peren, snij ze in kwarten en niet onbelangrijk: verwijder het klokhuis! Snij de peren in partjes, en meng deze vervolgens met de sla en doe er dressing overheen.
  7. Nu moet je de pannenkoeken bakken volgens een van de methoden (1, 2 of 3) van de link.
  8. Als de pannenkoeken klaar zijn, kunnen ze worden uitgespreid en gevuld worden met het champignonmengsel. Vervolgens oprollen, en eventueel champignonmengsel dat over is eroverheen gieten. Leg er een beetje salade met dressing naast, en…
  9. Klaar. Er kan gegeten worden!

OPGELET: Als het nog even duurt voordat er gegeten kan worden, is het het beste om de pannenkoeken en het champignonmengsel nog even apart te houden, anders worden de pannenkoeken klef.