Dit hoofdgerecht met pannenkoeken is niet vegetarisch, bedoeld voor 8 pannenkoeken met een mengsel van gehakt en champignons. De bereidingstijd is maximaal 15 minuten voor deze 8 pannenkoeken.

Ingediënten

 • een middelgrote ui
 • 250 gram champignons
 • 350 gram gehakt (rundergehakt)
 • een paar snippertjes basilicum
 • een beetje peterselie
 • een beetje bakolie
 • een beetje peper en zout

De voorbereiding is als volgt: maak de champignons eerst goed schoon met een (droog) doekje om de aarde eraf te halen. Als je dit per champignon hebt gedaan, moet je ze in plakjes snijden. Snij ook de ui zodat het fijne stukjes worden. Nu kun je pas beginnen.

Hoe maak je pannenkoeken met gehakt en champignons?

Nadat je de voorbereidingen hebt gedaan, zul je een beetje moeten multitasken. Het mengsel moet namelijk bereid worden, maar ook de pannenkoeken moeten worden klaargemaakt. Je kunt ervoor kiezen om zelf pannenkoeken te bakken in een pan. Je kunt ook kiezen voor kant en klare pannenkoeken, die je in de magnetron kunt opwarmen. Een (kant en klare) pannenkoekenmix kun je natuurlijk ook gebruiken.

 1. Warm de pannenkoeken op of begin met het bakken van de pannenkoeken of zorg voor een andere manier voor de pannenkoeken. Zorg ervoor dat ze nog maximaal 10 minuten bereidingstijd nodig hebben voordat je met stap 2 begint.
 2. Het mengsel moet ook worden bereid. Verhit hiervoor olie op een vuurtje in een koekenpan. Als de olie is verdeeld over de pan, kun je beginnen met de ui. Gooi de stukjes ui in de pan, en ‘fruit’ de ui totdat deze een beetje glazig is. Dit duurt ongeveer een minuut of 4.
 3. Gooi dan de champignonplakjes en kruiden (basilicum + peterselie) in de pan. Bak dit geheel een minuut of 4. Het gas moet in deze fase natuurlijk niet in de hardste stand staan, zet het maar op een laag pitje.
 4. Je kunt nu het gehakt toevoegen. Laat dit gehakt samen met de rest van het mengsel nog eens een minuut of 6 bakken. Zorg ervoor dat het gehakt gaar is. Voeg intussen wat peper en zout toe om het vlees te kruiden.
 5. De pannenkoeken moeten nu ongeveer klaar zijn. Verdeel het gehakt-champignonmengsel over de pannenkoeken. Je kunt de pannenkoeken eventueel nog even oprollen.
 6. Klaar! Er kan gegeten worden