Dit recept is het recept van hartige prei/zalm pannenkoeken. Het is een maaltijdpannenkoek, afkomstig uit de Hollandse keuken. Het recept is bedoeld voor 4 personen, met een bereidingstijd van circa 20 minuten. Het bevat per persoon ongeveer 700kcal, 25 gram eiwit en 40 gram vet, koolhydraten 60g.
Ingrediënten van prei/zalm pannenkoeken
- een pak van 8 pannenkoeken, of pannenkoekeningrediënten om zelf 8 pannenkoeken te maken.
- een bakje met zalmsnippers, circa 200 gram
- een teentje knoflook
- een rode paprika
- 500 gram prei
- vloeibare margarine of olie om in te bak
- 250 milliliter kookroom (bijvoorbeeld albert heijn finesse)
Hoe maak je prei/zalm pannenkoeken?
Je moet van tevoren even bekijken of je de pannenkoeken zelf gaat maken, of dat je ze opwarmt. In het laatste geval kun je de stappen hieronder letterlijk volgen. Maak je ze zelf, dan kun je het beste eerst stap 1 t/m 3 uitvoeren, vervolgens de pannenkoeken bakken, warm houden, en verdergaan met stap 4 t/m 10.

- Check eerst of je alle ingredienten hebt. Vervolgens kun je de prei fijn snijden.
- Maak de paprika schoon, snijd ze in reepjes.
- Je kunt de knoflook in zeer fijne stukjes snijden, ook wel ‘snipperen’ genoemd.
- Doe de olie/margarine in de pan, gooi de prei/paprika/knoflook van de eerste 3 stappen erin. Bak deze ingrediënten circa 6 minuten. Laat het vocht in de pan zoveel mogelijk verdampen.
- Nu kun je de zalmsnippers in de pan doen, doe de kookroom erbij en laat het circa 4 minuten meewarmen.
- Breng het mengsel in de pan met wat peper en zout op smaak.
- Vervolgens kunnen de pannenkoeken worden opgewarmd, of
- Vis-groentemengsel met zout en peper op smaak brengen.
- Maak je de pannenkoeken niet zelf? Dan kun je de pannenkoeken nu opwarmen.
- Je kunt de pannenkoek ten slotte met een deel van het zalm/preimengsel beleggen. Vouw ze dan dubbel. Je kunt het overige mengsel uit de pan op en naast de pannenkoek doen.
- De prei/zalm pannenkoek is klaar. Er kan gegeten worden!