Dit hoofdgerecht met pannenkoeken is niet vegetarisch, bedoeld voor 4 personen en gemaakt in circa 25 minuten. Voor 4 personen is 8 pannenkoeken gerekend, dit verschilt natuurlijk per persoon en gezin.
Ingrediënten spekpannenkoek
- Een pak kant en klare pannenkoeken / een pannenkoekenmix en melk / de ingrediënten om zelf pannenkoeken te bakken
- 2 ons doorregen spek
Hoe maak je spekpannenkoeken?
- Zorg ervoor dat het pannenkoekenmengsel klaar staat. Dit moet genoeg zijn voor ongeveer 8 pannenkoeken
- Laat in een koekenpan een klontje boter smelten. Bak in dezelfde pan twee keer zoveel plakken spek als pannenkoeken, dus 16 plakken spek, in de pan en bak het op. Zorg ervoor dat het niet aanbrandt.
- Doe wat van het pannenkoekenmengsel in een andere koekenpan, en leg er twee plakken spek op. Als de witte delen van het beslag niet wit meer zijn, kun je de pannenkoek omdraaien.
- Bak de andere kant zo lang als nodig om de pannenkoek aan die kant lichtbruin van kleur is. Kijk of de andere kant dat nu ook is.
- Herhaal dit net zo lang totdat het pannenkoekenbeslag op is, net als de plakken spek. Houd de pannenkoeken warm door ze op een bord te leggen die op een pannetje met licht kokend water staat. Tussen twee borden is ook mogelijk. Als er geen beslag/spek meer is…
- Klaar. Er kan dan gegeten worden!